×
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

St. Corneliusoctaaf

14 september 2019 tot 22 september 2019

Op zaterdag 14 september as. start in onze parochiekerk weer het jaarlijkse octaaf ter ere van de H.Cornelius.  In dat kader hierbij in het kort wat achtergrondinformatie.  Deze heilige werd in het jaar 251 tot paus gekozen.  Hij voerde een op vrede en verzoening gericht beleid, maar werd twee jaar later het slachtoffer van de vervolgingen door de Romeinen.  Na zijn dood werd zijn verering snel verbreid.

De H.Cornelius wordt vooral aangeroepen bij verkrampingen en stuipen, maar heden ten dage met name ook voor verlichting van rusteloosheid, zorgen, zenuwaandoeningen en ander lijden; kortom tegen alle vormen van overspanning en stress.

Tijdens dit Corneliusoctaaf wordt er iedere dag een H.Mis opgedragen,

waarbij na afloop de Corneliuszegen wordt gegeven en er gelegenheid is om de relikwie te vereren; daarnaast is er op de zondagen van 14.00 – 16.00 uur gelegenheid voor gebed, zegen en relikwieverering.

Opluistering van de diensten geschiedt door fanfare St.Cornelius (14 sept.),

harpiste Pauline Nieuwenhuijs  (15 sept.), mannenkoor Inter Nos (21 sept.) en troubadour Thea Kollee  (22 sept.).

In het voorportaal van de kerk is een stand ingericht waar diverse religieuze artikelen te koop zijn.  Bij het Corneliusbeeld (rechtsvoor in de kerk) is een doos geplaatst, waarin een persoonlijke stille intentie kan worden opgegeven (pen en papier zijn aanwezig).  Tijdens de diensten in het octaaf en door het jaar heen, als gebeden wordt voor de Broederschap St. Cornelius, zal ook voor deze stille intenties worden gebeden.

Gegevens

Begin:
14 september 2019
Einde:
22 september 2019

Locatie

H. Mauritiuskerk
Schin op Geul, Limburg Nederland